Exploradora de musica

De stem van West Afrika komt naar de Melkweg!

August 23rd 2012 in Uncategorized


Mory Kanté, een van de bekendste zangers en kora-spelers van West-Afrika die met zijn superhit “Yeke Yeke” in 1984 internationaal doorbrak en de stem werd van een hele generatie Afrikaanse muzikanten, staat woensdag 26 september op het podium van The Max.

Sindsdien maakte Kanté diverse spraakmakende albums en heeft hij uitgebreid getourd met zijn live shows. Onlangs bracht hij zijn nieuwste album ‘La Guinéenne’ uit, waarop hij terugkeert naar Guinea en zijn oorspronkelijke West-Afrikaanse

Kanté steeg tot regionale hoogten in de jaren ’70, schudde de wereldranglijsten vanuit zijn nieuwe woonplaats Parijs in de jaren ’80, voer mee op de golf van geglobaliseerde Afrikaanse muziek in de jaren ’90 en keerde terug naar Guinee in de jaren 2000 om een stimulans voor economische ontwikkeling en een inspirerende stem voor de nieuwe generatie Afrikanen.
Op zijn nieuwe album zijn optimisme en inspiratie belangrijke thema’s. Het album is zowel een ode aan Afrika en Guinee als een schatkist aan adviezen over vertrouwen hard werken, dankbaarheid, en het belang van behoud van tradities binnen moderniteit.

Tourdata:

PERSBERICHT MORY KANTE NL

EPK making of La Guinéenne album

Mory Kanté – Oh Oh Oh


Comments are closed.


Recent Comments
  • No comments