Exploradora de musica

2x Vinicio Capossela in De Volkskrant

May 16th 2012 in Uncategorized, Vinicio Capossela

Eclectisch is als typering van Capossela’s aanpak een understatement, maar het knappe is dat hij een ogenschijnlijk allegaartje van invloeden tot een coherent geheel weet te smeden. Alleen al het instrumentarium van zijn band is een rariteitenkabinet, van piano en gitaar tot exoten als Turkse baglama, Indiaas harmonium, Afrikaanse duimpiano en, als klap op de vuurpijl, een klein draaiorgeltje dàt voor één enkel nummer ‘ hetpodiumwordtopgereden.Dat de literaire dimensie van Capossela’s oeuvre aan het publiek grotendeels voorbijgaat wordt voor een , flink deel gecompenseerd door zijn kameleontische kwaliteit als zanger. Voor elk nummer weet hij weer een ander stemgeluid uit zijn keel te toveren. Zelfs de terloopse babbeltjes tussen de nummers door zijn van een muzikaliteit die maakt dat je ook
dan aan zijn lippen hangt. Ton Maas voor De Volkskrant 16 mei 2012

Kapitein Capossela – Pablo Cabenda – de Volkskrant 11 mei 2012

Vier Sterren recensie in De Volkskrant Vinicio Capossela 16 mei 2012


Comments are closed.


Recent Comments
  • No comments