Exploradora de musica

Vinicio Capossela op Cultuurpodium

May 13th 2012 in Uncategorized, Vinicio Capossela

De excentrieke Italiaanse singer-songwriter en pianist Vinicio Capossela brengt op 14 mei a.s zijn theatrale show vol poëtische teksten en extravagante muzikale uitstapjes naar De Melkweg. Op zijn 14e (dubbel) album ‘Marinai, Profeti e Balene’ (Zeelui, Profeten en Walvissen) verhaalt hij met grote verbeeldingskracht over de antieke wereld van Homerus’ Odyssee en diverse personages uit de wereldzeeliteratuur. Zoals de Griekse sirenen, Moby Dick, Billie Budd, Lord Jim en de bijbelse figuur Job.

Met muzikale begeleiding van veel instrumentalisten, bekende musici als gitarist Marc Ribot, tango rocker Melingo, het mechanische orkest Cabo San Roque uit Barcelona en diverse koren. Rik van Boeckel sprak hem tijdens zijn verblijf in Amsterdam. De mooie foto’s zijn gemaakt door hans Speekenbrink in het Art Hotel Dulac in Amsterdam.

Lees verder:


Comments are closed.


Recent Comments
  • No comments